photo favicon_zpsc403e09f.jpg Andriana Lafayette : ET NYDELIG ALTERNATIV, HUMMUS YUM !

søndag 17. mars 2013

ET NYDELIG ALTERNATIV, HUMMUS YUM !

Jeg ELSKER Hummus. Det er sunt, stappfull av fiber og proteiner. Hummus er laget av kikeerter og sesamfrøpaste. Den er god og tykk i konsistensen, smaker masse og er et genialt alternativ til aioli i tapasretter. Jeg syns den smaker mye bedre også!


Du trenger:

1 boks kikererter (ikke kast vannet/laken denne må du bruke)
Thain (Sesamfrøpaste)
1-2 hvitløksfedd
Sitron
Oliven Olje 


 Hakk hvitløksfeddene litt slik at du unngår å finne store biter i Hummusen. Det er ikke alltid at blederen finner alle bitene så dette kan være lurt. Hiv i boksen med kikeerter, litt av vannet de ligger i og 3-4 ss med Thain. Blend. 
Når dette er blandet godt sammen vil massen ha en litt for tykk konsistens. Legg i 2-3 ss olivenolje og en liten "skvis" sitron. Bruk vannet til kikeertene for å tynne ut konsistensen enda litt om det er nødvendig. Prøv og hold den litt fyldig. Salt og pepper etter smak. Voila !!En liten perfekt pastasalt.

Jeg har lært meg og ikke overdrive porsoner i maten. Alt smaker så mye bedre når det nytes i små mengder. Det ser mye bedre ut også. Enkelheten er ofte best. Vi spiste selvfølgelig mange små...


Pynt gjerne med litt olivenolje og noen granateplefrø.
 Jeg gjorde det veldig enkelt denne gangen og serverte Hummus med noen toastede speltpitabrød og en deilig lun pastasalat med fetaost ... YUM !! Vi koste oss stort. Lunsj, helg og en nydelig mamma.Håper det smaker! Jeg er absolutt helt hekta.
Prøv Hummus selv og gjerne skriv til meg hvordan det gikk. Det er spennende og følge med og høre fra dere også.

Ønsker deg en fin søndag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Unappropriate comments will be tracked and deleted.